Geovision AI Guard

 

GV-AI Guard Basic poskytuje množstvo AI video analytických funkcií, medzi ktoré patrí PVD Motion Detection na identifikáciu pohybu ľudí a vozidiel od iných pohybujúcich sa objektov, Intrusion na nastavenie virtuálnych plotov, funkciu Violation Stay ktorú je možné využiť na deketciu áut v jazdných pruhoch určených pre autobusy a detekciu chodcov na nepovolených miestach, Hard Hat Detection na detekciu nenosenia bezpečnostnej prilby, ako aj detekciu sociálneho odstupu, detekciu tvárovej masky a detekciu davu v rámci bezpečnostných opatrení COVID-19.

Predstavenie jednotlivých vlastností:

Detekcia osôb a vozidiel:
Porovnanie režimu Basic vs Advance

 

Geovision AI Guard

Narušenie zóny:

Funkcia PVD Intrusion (narušenie zóny) umožňuje nastavenie virtuálnych plotov.

Po vstupe do zóny alebo prekročení zóny je vyvolaný poplach a je možné zaslanie stavu na email aj s prílohou.

 

aiguard pvd intruder

Nepovolené státie:

Funkcia Violation Stay umožňuje nastaviť oblasť, v ktorej sa ľudia alebo vozidlá môžu zdržať iba určitý čas, v opačnom prípade bude spustený alarm.

Najčastejšie sa funkcia využíva na detekciu vozidla v jazdnom pruhu vyhradenom pre autobusy, a tiež zastavenie vozidla na prechode pre chodcov.

aiguard-nepovolene-statie

 

Detekcia nenosenia bezpečnostnej helmy (Hard Hat Detection):

Žiadaná funkcia Hard Hat detection umožňuje pracovníkom SBS v závodoch a priemyselných výrobách automaticky detekovať zamestnancov ktorý nepoužívajú bezpečnostnú helmu.

Systém dokáže rozoznať bezpečnostnú helmu od rôznych iných druhov, napríklad motorkárskej helmy, cyklistickej a podobne.

aiguard-hard-hat-detection

 

Prezentačné video vlastností AI-Guard: